Çikolatalı Muhallebi Tarifi

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler

4 Su bardağı süt

2 Kahve fincanı sübye
2 Kahve fincanı tozşeker

Sos için :

100 gr çikolata
1 Su bardağı süt

Hazırlanışı

  • Sütü kaynatıp sübye ve şekeri ilave edin.
  • Karıştırarak 45 dakika kaynatın.
  • Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirip bir tepsiye boşaltın ve soğumaya bırakın.
  • Sosu hazırlamak için, ayrı bir kapta çikolata ve sütü sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Koyu bir kıvama gelince ateşten alın.
  • Soğumaya bıraktığınız tepsideki tatlıyı dilimleyip servis tabaklarına alın.
  • Üzerlerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger