Çikolatalı puding

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Puding

Çikolatalı Puding

Malzemeler: 6 kişilik

Bu tarifte dijital mutfak terazisi veya 250 ml. lik ölçü kabı (cup) kullanmak gerekiyor.

  • 425 ml. (1 + 3/4 cup) süt
  • 155 ml. (1/2 cup + 2 yemek kaşığı) krema
  • 30 gr. (1/4 cup) mısır nişastası
  • 140 gr. (3/4 cup) toz şeker
  • 3 yemek kaşığı (tbs) kakao
  • 3 adet iri yumurta
  • 1 fıske tuz
  • 70 gr. %70 kakaolu bitter çikolata, iri parçalara bölünmüş

Tarif:

  1. Süt karışımı: Orta boy bir sos tenceresinin içine sütü ve kremayı koyun, orta ateşte pişirin. Kaynamadan hemen önce ateşten alın.
  2. Mısır nişastalı karışım: Orta boy bir kasenin içine mısır nişastasını, toz şekeri ve kakaoyu koyun. Tel çırpıcıyla, hepsi karışana kadar karıştırın.
  3. Yumurtalı karışım: Büyükçe bir kasenin içine 3 adet yumurtayı ve bir fiske tuzu koyun, tel çırpıcıyla karıştırın.
  4. Yumurtalı karışımın içine, mısır nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyin.
  5. Elde ettiğiniz bu karışımın içine, süt karışımının yarısını yavaş yavaş yedirin. Yumurtaların pişmemesi için, bu işlemi aceleye getirmeyin. Ilıyan karışımı tekrar, artan sütün bulunduğu tencerenin içine boşaltın. Orta ateşte, sos koyulaşana kadar 5 - 6 dakika pişirin.
  6. O pişerken siz bu arada plastik bir saklama kabı ve ince delikli süzgeç hazırlayın. Koyulaşan sosu hemen süzgeçten geçirin. Plastik kabın içine süzdüğünüz sosa hemen çikolata parçalarını ekleyin. Ve son olarak, sosu bir el blendırıyla çırpın. Bu sayede parlak ve pürüzsüz bir puding elde etmiş olacaksınız. Pudingi servis yapacağınız kaplara bölüştürün. Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra üstlerini örtüp, buzdolabında saklayın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger