ÇILBIR

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Lbr

Malzemeler: (2 kişilik)

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 2 diş sarımsak
  • 3 Su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı:

  1. Soğuk suyu tencereye boşaltın.
  2. Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın.
  3. Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
  4. Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
  5. 2~2.5 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın.
  6. Yoğurda sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin. Yumurtaların üzerine dökün
  7. En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger