Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

malzemeler

1 Kahve fincanı pirinç

1 Kahve fincanı sıcak su
4 Su bardağı süt
2 Kahve fincanı tozşeker

1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
1 Çay kaşığı damla sakızı
Süslemek için tarçın

Hazırlanışı

  • Pirinçleri bol suda yıkayıp, süzün.
  • Tencereye alıp, 1 kahve fincanı sıcak su ile haşlayın.
  • Daha sonra sıcak sütü ilave edin.
  • Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Şekeri ilave edin.
  • Bir taşım daha kaynatın.
  • Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katıp, iyice karıştırın.
  • Damla sakızını havanda dövün ve sütlaca ilave edin.
  • Bir-iki taşım daha kaynatın.
  • Servis tabaklarına alın.
  • Üzerine tarçını gezdirip, soğuyunca servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger