malzemeler
1 Kahve fincanı pirinç
1 Kahve fincanı sıcak su
4 Su bardağı süt
2 Kahve fincanı tozşeker
1 Tatlı kaşığı mısır nişastası
1 Çay kaşığı damla sakızı
Süslemek için tarçın
Hazırlanışı
- Pirinçleri bol suda yıkayıp, süzün.
- Tencereye alıp, 1 kahve fincanı sıcak su ile haşlayın.
- Daha sonra sıcak sütü ilave edin.
- Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Şekeri ilave edin.
- Bir taşım daha kaynatın.
- Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katıp, iyice karıştırın.
- Damla sakızını havanda dövün ve sütlaca ilave edin.
- Bir-iki taşım daha kaynatın.
- Servis tabaklarına alın.
- Üzerine tarçını gezdirip, soğuyunca servis yapın.
Yorum Gönder