DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Ac_biber_turusu_1
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
Malzemeler:

  • 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
  • 1 kilo domates (salçalık)
  • 1 su bardağı sirke
  • 15 diş sarımsak
  • 6 çorba kaşığı kaya tuzu

Yapılışı:

  1. Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
  2. Biberlerin sapını kesin.
  3. Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
  4. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
  5. Serin bir yerde muhafaza edin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger