DOMATESLİ PİLAV TARİFİ

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç (yıkanmış, sıcak suyun içinde beklemeye bırakılmış.)
3 orta boy domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı şeker
1 dolu çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağından 2 parmak eksik kaynamış su
Üstüne kuru fesleğen

Hazırlanışı:

1- Domatesleri rendeliyoruz. Teflon tavanın içine zeytinyağını, şekeri ve domatesleri ekliyoruz. Suyunu çekinceye kadar ocakta çeviriyoruz.
2- Yıkanmış ve ıslatılmış pirinçleri süzüyoruz. Tencerenin içine tereyağını koyuyoruz. Süzülmüş pirinçleri ekliyoruz. Kavuruyoruz. Üstüne hazırladığımız domates rendesini ve tuzunu ekliyoruz suyu ekleyip bir defa karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
3- Tencerenin üstünde delikler olduğunu gördüğümüzde kapatıyoruz. Üstüne havlu koyup kapağı örtüp dinlendiriyoruz. Servis yaparken kuru fesleğen, nane kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger