DOMATESLİ PİLAV

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:
- 2 Bardak pirinç
- 2 Kaşık sıvıyağ

- 1 Kaşık tereyağ
- 2-3 Domates
- 3 Bardak su (et suyu ya da tavuk suyu)
- Tuz
HAZIRLANIŞI :

- Pirinçleri el dayanabilecek kadar tuzlu suda 20 dk kadar ıslatıp süzünüz ve iyice yıkayınız.
- 2 Kaşık yağın içerisine kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyük­lüğünde doğranmış domatesi ilave edip biraz öldürünüz
pilavın miktarı kadar suyu (4 bardak) ve tuzu atıp kaynatınız.
Su kaynayınca ıslatılmış pirinci ilave edip pişiriniz.Ocaktan alıp tencerenin kapağının arasına kağıt havlu koyunuz.(Buharı sulanıp tekrar pilava karışmasın diye )
Yarım saat kadar da dinlendirdikten sonra servis tabağına koyup sıcak servis yapı­nız.
NOT. Pilavı taneli domatesle değil de domatesin suyuyla yapmak isterseniz domates­leri birkaç parçaya bölüp, yarım bardak suyla 5-10 dakika pişiriniz. Süzgeçten geçiri­niz, elde ettiğiniz domates suyu miktarı kadar pilav suyu miktarını azaltınız. Örneğin: pilavı pişirmek için 4 bardak su gerekiyorsa bunun bir bardağını domates suyu 3 barda­ğını et suyu olarak koymanız gerekir.

NOT:Ben domates suyu ile yaptım.Çekirdek sevmeyenler için önerebileceğim bir metoddur.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger