DOMATESLİ PİLAV

23 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Mantarlincik1_1

DOMATESLİ PİLAV

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet domates rendesi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ yada yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • tuz

Yapılışı:

  1. Önce domates rendesini ayrı bir sos tenceresinde bir çorba kaşığı sıvıyağ ile çok az soteleyin.
  2. Pirinçleri güzelce berrak su çıkana kadar yıkayın ve süzün.
  3. Pilav tenceresinde tereyağı eritin. Sıvıyağ kullanıyorsanız tencereye ilave edin.
  4. Pirinçleri tel tel ayrılıncaya kadar kavurun.
  5. Sotelediğiniz domates rendesini su bardağı ile nekadar olduğunu ölçün. Bir tasa dökün. 4 su bardağını tamamlayacak şekilde sıcak su ilave edin. Sıcak suyuda tasa boşaltın ve soslu suyun sıcaklığını kaybetmeden kavrulmuş olan pirinçlerin üzerine dökün. Tuzunu ilave edin.
  6. Pirinçler suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak kısak ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın. Kapağ açın ve kapağın altına kağıt peçete koyun, kapatın ve bu şekilde 20 dk. Kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger