Dondurmalı Profiterol Tarifi

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler

1 Kahve fincanı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı margarin

2 Yemek kaşığı un
1 Top vanilyalı dondurma

Sos malzemesi için :
100 gr çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı

1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı tozşeker

2.5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

  • Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın.
  • Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın.
  • Soğuması için bir tepsiye yayın.
  • Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  • Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin.
  • Servis tabağına alın.
  • Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün.
  • Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger