Malzemeler
1 Kahve fincanı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Yumurta
2 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı margarin
2 Yemek kaşığı un
1 Top vanilyalı dondurma
Sos malzemesi için :
100 gr çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı tozşeker
2.5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
- Su, yağ ve şekeri bir kapta kaynatın.
- Unu ilave edip tahta kaşıkla iyice kaırştırın.
- Soğuması için bir tepsiye yayın.
- Karışım ılınınca derin bir kaba alın ve yumurtaları ilave edip iyice çırkın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
- Profiterolleri ortadan ikiye ayırın ve aralarına vanilyalı dondurmadan eşit miktarlarda ilave edin.
- Servis tabağına alın.
- Sos malzemelerini tencerede karıştırıp hafif ateşte eritin ve süzün.
- Sos ılınınca profiterollerin üzerine dökün ve hemen servis yapın.
Yorum Gönder