- 10 su bardağı soğuk su
- 3 çorba kaşığı un
- 2 yumurta
- 2 limon
- 250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- tuz
Yapılışı :
- Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden).
- Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir.
- Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir.
- Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır.
- Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir.
- Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Yorum Gönder