DÜĞÜN ÇORBASI

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Dn_orba_1
Malzemeler:

  • 10 su bardağı soğuk su
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 limon
  • 250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve kaşığı kırmızı biber
  • tuz

Yapılışı :

  1. Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden).
  2. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir.
  3. Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir.
  4. Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır.
  5. Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir.
  6. Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger