EKŞİLİ KÖFTE

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Ekilikfte

Malzemeler: (4-5 kişilik)

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 su bardağı soğuk su
  • tuz (pişip ılındıktan sonra içine katılacak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

Köftesi için:

  • 200 gr kıyma
  • 1 neskafe fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. Köftelik malzemeleri bir kaba koyup güzelce karın ve fındıktan birazca büyük köfteler yapın.
  2. Tencerenin içine 6 su bardağı soğuk suyu katın.
  3. Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça içine ilave edin.
  4. Ayrı bir kabın içinde yoğur, un ve yumurtayı çırpın. Yavaş yavaş içine köftelerin içinde kaynamakta olduğu sudan 1-2 kepçe kadarını karıştırarak ilave edin.( eğer hızlı ilave ederseniz; içindeki yumurta pişer ve hoş olmayan bir görüntü olur.) Bu karışımı tencerenin içine boşaltın.
  5. 10-15 dakika kadar bu şekilde kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  6. Tuzunu biraz ılındıktan sonra ilave edin.
  7. Yağ ve naneyi yakarak servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger