Malzemeler: ( 8-10 Kişilik)
- 1 Adet Pırasa
- 3 Adet Taze Fasulye
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Kereviz
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1,5 Kase Yoğurt
- Yeteri kadar tuz,
- 10 su bardağı sıcak su
- 1,5 Yemek Kaşığı Un
- 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
- Yarım limon
Üzeri için :
- 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
- Doğranmış kereviz yaprakları
Yapılışı :
- İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.
- Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökün.Üzerinde doğranmış kereviz yaprakları ile servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder