ELMALI TART

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum


  • Elmaltart
  • Malzemeler:
  • Hamur için:
    • 320 gram un (2 su bardağı)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 125 gr. margarin
    • 3 yemek kaşığı mısırözü yağı
    • 5-7 yemek kaşığı su

  • İçine:
    • 4-5 adet elma (tercihen golden)
    • 150 gram toz şeker
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yapılışı:
    1. Hamur malzemelerini genişçe bir kaba koyun ve iyice yoğurup hamur haline getirin.
    2. Elmaların ortalarını temizleyip ince dilimler kesin.Elmalara diğer iç malzemelerini katıp iyice harmanlayın.
    3. Hamuru 2/3 ve 1/3 olmak üzere ikiye bölün. 2/3 'lik kısmı oklavayla açın. Tabanını ve kenarını yağlayıp unladığınız 22-24 cm'lik yuvarlak tepsiye(borcama), kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
    4. Yaptığınız elmalı içi üzerine döşeyin.
    5. 1/3'lük hamuru da açıp üstünü bu hamurla kapatın. Kenarlarını bir çatalla bastırarak yapıştırın. Üstteki hamura çatalla veya bıçakla delikler açın ki ısı girsin ve elmalar pişsin.
    6. 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin (Akan elma suyunun fırınınıza yapışmaması için, kabın altına boş tepsi koymakta yarar var). Dilerseniz elmalı tartın yanına (tart ılık olacak) vanilyalı dondurma koyarak servis yapın
    Share this article :

    Yorum Gönder

     
    Support : Proudly powered by Blogger