Elmali Turtanin Tarifi

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Elmali Turtanin Tarifi


Malzemeler
Tartin Hamuru
1 su bardagi sivi yag
Yarim su bardagi seker
4 adet yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
Yarim paket vanilya
Aldigi kadar un

Elmali Ic
4 adet elma
1 tatli kasigi tarcin
Yarim su bardagi esmer seker (arzuya bagli artirilip azaltilabilir)
Yarim su bardagi dovulmus ceviz

Yapilisi
Elmalar soyulur, rendelenir. Tarcin ve seker eklenerek kisik ateste suyunu cekene kadar pisirilir. Soguduktan sonra icine cevizler eklenir. Tart hamurunun malzemeleri de un disinda birlestirilir, elle iyice karistirilir. Sonra yavas yavas un ekleyerek ele yapismayan bir hamur elde edilir. Strec folyoya sarilir, 15 dakika buzdolabinda dinlendirilir. Sonrasinda hamurun dortte biri ayrilir. Geri kalan merdane yardimi ile acilir. Ben 28 cm'lik kalip kullandim, biraz daha buyuk de olabilir. Acilan hamur yaglanan kaliba yerlestirilir (kenarlardan kalkacak sekilde). Icine elmali ic malzememiz yerlestirilir.

Ustune de kalan hamurlardan seritler yapilarak kafes seklinde orgu yapilir. Ben hamurun ucte birini bu is icin kullanmistim, o yuzden benimkiler biraz kalin oldular. Istenilirse seritleri yapmadan once ayirdigimiz hamuru da merdane ile acin, sonra bicakla keserek seritler hazirlayin, hepsi birbirinin aynisi olur bu sekilde yaparsaniz. Kabartma tozu oldugu icin seritlerin kabaracagini hesaba katarsaniz daha ince bir kafesiniz olur
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger