Etli Bamya Tarifi

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum



malzemeler
1. 1 kg bamya
2. 700 gr parça et (kuzu)
3. 1 bardak nohut (bir gece önce ıslatılmış)
4. 1,5 çay bardağı zeytinyağı
5. 3 adet soğan
6. 4-5 adet domates
7. 1 yemek kaşığı biber salçası
8. 1 yemek kaşığı domates salçası
9. tuz, karabiber
10. 1 limonun suyu
11. 1 yemek kaşığı sirke
12. kaynamış su
yapılışı
1. zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. daha sonra parça etleri içine atın. her iki tarafları da kızarsın. domates ve biber salçasını bir kasede sıcak suyun içinde eriterek etlere ilave edin.
2. tepeleri külah şeklinde incecik kesilmiş bamyaları tencereye atın. nohutları ilave edin. üstünü geçmeyecek kadar kaynamış suyu( çünkü domatesler de suyunu salacak) ardından limon ve sirkeyi ekleyin. doğaranmış domatesleri bamyanın üstüne serin. tuz ve karabiberini atarak pişmeye bırakın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger