Etimek Tatlısı

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Etimek_tatls

Malzemeler:

Alt katman icin:

  • 1 paket etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebi icin:
  • 1/2 paket margarin
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo süt
  • vanilya
  • damla sakızı
Uzeri icin:
  • Krem santi
Yapilisi:
  1. Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
  2. Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
  3. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
  4. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
  5. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
  6. Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger