Ev Yapımı Mercimekli Börek

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :


Hamur malzemesi

3 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı su
1 tutam tuz

İç malzemesi:
su bardağı yeşil mercimek
su bardağı su
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Üzeri için:
1 yumurta sarısı


Ev Yapımı Mercimekli Börek Yapılışı :


Unun ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu, su ve tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Top şeklinde kapatıp üzerini nemli bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin.
Mercimeği yıkayın ve 2 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. 2 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanı kıyıp pembeleştirin. Mercimek, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın, birkaç dakika sonra ateşten alın.
Hazırladığınız hamuru sekiz eşit parçaya ayırın. 15 cm eninde kare şeklinde açın. İçlerine mercimekli karışımı paylaştırın. Hamurların 4 ucunu ortada birleştirip kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fı­rında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Not : Eğer akşamdan kalmış ve yenmemiş mercimek yemeğiniz varsa suyunu süzüp, tekrar biraz yağda soğan kızartarak soğduktan sonra mercimeklere karıştırabilir ve böreğin içine katabilirsiniz. Mercimek yemeğini pek kimse sevmez ama böylece değişik ve pratik yöntemlerle mercimek yemeğini sevdirmiş ve yedirmiş oluruz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger