Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Börek Hamuru için :

1 kg un

1 tane ufak yaş maya

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

Tuz

Margarin veya tereyağ

Böreğin İç Malzemesi :

1 kalıp beyaz peynir

1 demet maydanoz

Böreğin Üzeri için :

1 yumurtanın sarısı

Çörek otu veya susam

Yapılışı :

İlk önce yaş mayayı derin bir kasenin içindeki ılık suda eriterek işe başlayın. Ben her zaman yaş mayanın içine bir iki kesme şeker atıyorum. Böyle daha iyi kabarıyor.

Sonra derin bir kaba un, yoğurt, sıvıyağ , erimiş maya ve tuzu koyun. Bu karışımı yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Mayalı hamurdan poğaça yapmayacağımız için, börek hamurunu bekletmemize gerek yok. Sonra elinizle küçük küçük hamurdan bezeler koparın . Bu bezeleri elinizle yuvarlayın. Sonra bezelerden birini alın oklava veya merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar açın.

Sonra incecik açtığınız hamurun üzerine margarin veya tereyağı sürün. Ama çok az olsun, hamur zaten yağlı. Sonra peynirli ve maydonozlu harçtan içine koyup kapatın. Açtığınız yufkaya nasıl bir görünüm vermek istiyorsanız size uygun modeli verin. Ben, genellikle üçgen şeklinde ve bohça şeklinde kapatıyorum. Bohça şeklinde kapatırsanız katlanan kısmı altına getiriniz.

Daha sonra teker teker diğer bezeleride bu işlemden geçirelim. Ve tepsiye dizelim.

Börek hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürelim ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu koyalım. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü ve altı kızarana kadar pişirelim. Altının çiğ kalmamasına ve yanmamasına dikkat edin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger