EZO GELİN ÇORBASI

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Image Hosted by ImageShack.us

MALZEMELER:
- 1 türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek,
- 2 çorba kaşığı pirinç,
- 2 çorba kaşığı bulgur,
- 2 çorba kaşığı un,
- 1 küçük soğan,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
- 1 paket et suyu tablet,
- 1 tatlı kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı kararbiber,
- 1 çorba kaşığı tereyağı, 2-3 kaşık sıvı yağ,
- yeteri kadar tuz,
- Limon,

HAZIRLANIŞI:
Mercimeği, pirinci ve bulguru yıkayıp süzün. Soğanı minik minik doğrayıp tereyağ+sıvı yağ karışımında kavurun. Soğanın üzerine 2 kaşık un ilave edip kavurmaya devam edin. 1-2 dakika sonra salçasını daha sonra da mercimek, bulgur, pirinç ve tuzunu baharatını katıp bir kaç dakika daha kavurun. Yaklaşık 2 litre sıcak su katıp 1 tane t suyu tablet ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp buharı çıktıkdan sonra kısık ateşde 15 dakika pişirin. Bu çorbayı mikserden geçirmiyoruz. Düdüklü tencerede yaptığımız için çorbamız zaten özleşmiş olur. Ayrıca Ezo Gelin Çorbasının özelliği bıraz taneli oluşudur. Çorbanız hazır limon eşliğinde servis yapabilirsiniz...
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger