Falafel ( Nohut köftesi)
Nohut köftesi İsrailden Tunusa kadar yaygin olan Doğu Akdeniz yöresinde çok sık yenilen ve sokaklarda aynı zamanda Lübnan’ın tipik “sokak” yemeklerindendir.
Malzemeler:
250 gr. nohut (akşamdan ıslatınız)
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
2 adet kirmizi biber temizlenmis
Yeteri kadar tuz, pul biber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4-6 yemek kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
Yapilisi:
Akşamdan ıslatılmış nohutları süzün, sogan, kirmizi biber ve sarimsak ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirin.Maydanozu yıkayın,yaprakları saplarından ayırın ve ince ince doğrayın. nohutlu püreye ekleyin ve bir iki robotda karıştırın. tuz, pulbiber ve kimyonu ekleyin. Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip robotu tekrar çalıştırın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un ekleyin. Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. 1 saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapın harcınizdan. elinize cok yapisiyorsa arada elinizi su ile ıslatabilirsiniz. Falafel toplarını kızgın yağda kızartıp bir kağıt havlunun üzerine alın. Fritözünüz varsa 190 °C`de isitilmis fritözdede (4 dk.) iyice kizartabilirsiniz..
Yorum Gönder