Fellah Köftesi & Patates Köfte

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Fellah Köftesi & Patates Köfte

Malzemeler:
500g Köftelik Bulgur

yarim cay bardagi irmik
yarim cay Bardağı Un

1 adet rendelenmiş soğan
2 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
2 Adet Yumuta
1 Adet Limonun Suyu
Yeterince Su
Tuz, karabiber
Sos İçin:
4 Adet Domates
4 Çorba Kaşığı Domates Salçası
7 Diş Sarmısak
Tuz
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1 Demet Maydanoz

Yapilisi:

Bulguru 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Suyunu çektikten sonra geniş bir kaba aktarın. Üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası, 1adet rendelenmiş soğan ve 1 tatlı kaşığı kimyonu ekleyin. ara sıra su ekliyerek 5-10 dakika kadar yoğurun.
Sonra azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin. İrmiği iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtaları ilave edin. Malzemeler özleşene dek tekrar 5-10 dakika yoğurun. (iyice ve en az 10-15 dakika yogurmazsaniz köfteler suda dagilabilir) Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlakar hazırlayın, bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın. Derin bir çukur oluşturun.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın.1 adet limonun suyu ve yeterince tuz ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın. 10 dakika kadar kaynatin, köfteler suyun yüzüne çıkasaya kadar. Hasladiginiz köfteleri bir kevgir ile tencereden alip suyunu süzün.
Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domatesleri ve 4 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin. Koyulaşmaya başladığında dövülmüş sarmısakları ve yeterince tuzu ilave edin, Köfteleri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın
Servis tabağına alin, maydonoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger