FIRINDA BALIK

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Palamut_1

FIRINDA BALIK

Malzemeler: 6 kişilik

  1. 1 kg. temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut
  2. 2 soğan
  3. 9 çorba kaşığı zeytinyağı
  4. 500 gr. kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
  5. 1,5 bardak su
  6. 2 diş doğranmış sarmısak
  7. yarım çay kaşığı kırmızı biber
  8. 1 defne yaprağı
  9. 2 çay kaşığı tuz
  10. yarım limonun suyu
  11. Maydanoz
  12. Yarım , halka halka kesilmiş limon

Tarif:

  • Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp , kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
  • İncecik doğranmış iki soğanı , 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
  • 500 gr. soyulup doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
  • 1,5 bardak su,6 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 diş sarmısak, yarım çay kaşığı kırmızı biber, bir defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip 20 dakika pişirin ve balıkların üzerine dökün.
  • Üzerine maydanoz serpiştirip limon dilimleri koyun ve 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Soğuk olarakta servis yapılabilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger