FIRINDA BALIK
Malzemeler: 6 kişilik
- 1 kg. temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut
- 2 soğan
- 9 çorba kaşığı zeytinyağı
- 500 gr. kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
- 1,5 bardak su
- 2 diş doğranmış sarmısak
- yarım çay kaşığı kırmızı biber
- 1 defne yaprağı
- 2 çay kaşığı tuz
- yarım limonun suyu
- Maydanoz
- Yarım , halka halka kesilmiş limon
Tarif:
- Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp , kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
- İncecik doğranmış iki soğanı , 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.
- 500 gr. soyulup doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
- 1,5 bardak su,6 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 diş sarmısak, yarım çay kaşığı kırmızı biber, bir defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip 20 dakika pişirin ve balıkların üzerine dökün.
- Üzerine maydanoz serpiştirip limon dilimleri koyun ve 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Soğuk olarakta servis yapılabilir.
Yorum Gönder