Malzemeler:
- 1 kg kanat incik
- ½ kg kültür mantar
- 2 su bardağı kaşar rendesi
- 2-3 çorba kaşığı yoğurt
- 1çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
- Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır. Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır. Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır.
- Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin.
- Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın.
- Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin.
- Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır.
Yorum Gönder