Firinda Makarna

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Firinda Makarna

Malzemeler
1 tavuk gogsu (haslanmis, etleri ayrilmis)
250 gr mantar
Yarim paket makarna (250 gr)
1/2 kutu krema
200 ml sut
2-3 kasik un
50 gr tereyagi
1 kasik siviyag
Tuz, muskat
Kasar rendesi (ustunu suslemek icin)

Yapilisi
Oncelikle makarnalar tuzlu suda diri kalacak sekilde haslanir. Suzdukten sonra ustune soguk su gecilir, kenara alinir. Mantarlar 1 kasik sivi yagda kavrulur (kisik ateste, karistirarak). Ustune iri iri kesilmis tavuk etleri alinir (haslanmis olacak) ve mantarla birlikte 3-4 dakika kisik ateste pisirilir. Tereyagi eritilir, ustune un eklenir, kavrulur. Rengi sariya dondukten sonra, sut+krema bir anda eklenir, guzelce karistilir. (Sut az gelirse, ilave edilir). Cok yogun olmayan bir kivamda besamel sosumuz boylece hazirlanmis olur. En son tuz ve muskat rendesi katilir. Firina dayanikli bir kapta makarna, besamel sos (ustu icin 4-5 kasik ayirin), tavuk ve mantarlar karistilir, ustu duzlestirilir. Ayirdigimiz besamel sos ince bir katman olarak en uste surulur. Sonrasinda da kasar rendesi ile suslenir. 190 dereceye isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger