Firinda mantar dolmasi

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Firinda mantar dolmasi
Malzemeler
500 gr mantar
100 gr cok yagli olmayan beyaz peynir (biz feta kullandik)
1 yemek kasigi tereyagi
Zeytinyagi, tuz, reyhan, pul biber

Yapilisi
Mantarlar yikanir, saplarindan ayrilir. saplari minik minik dogranir. Gene minik minik dogranmis peynirle karistilir, reyhan ve pul biber ilavesi yapilir. (isterseniz bir yumurta kirip, biraz da rende kasar ekleyebilirsiniz) En son bir kasik tereyagi eklenir. Mantarlar zeytinyagi ve tuzla karistilir, firin tepsisinde 190 derecede sulari cikana kadar pisirilir. Firindan cikarilir, iclerine karisimdan doldurulup, firinda biraz kizarana kadar daha tutulur. Sicak servis edilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger