FIRINDA SEBZELİ LEVREK

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:

- 4 tane levrek
- 4 tane patates
- 3 tane domates
- 3-4 tane yeşil biber
- 2 tane kurusoğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 tane defne yaprağı
- 1 tane limon
- 1/2 demet maydanoz
- Biraz sıvıyağ
- Tuz,tane karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Balıkları temizleyip tuzlayınız 15-20 dk bekletip ve fırın kabına yerleştiriniz.Aralarına halka doğranmış patatesleri,soğanları yerleştiriniz.Biberleri iki veya üçe kesip yerleştiriniz.Sarımsakları ve kabuğu soyulmuş limonu küçük parçalar halinde doğrayıp aralarına yerleştiriniz.Domatesleri dilimleyip yerleştiriniz.Tane karabiberleri serpiştirin defne yapraklarını koyunuz.Maydanozları ince ince doğrayınız ve serpiştiriniz.Bir su bardağın kadar su ekleyiniz.Son olarak üzerlerine çok az sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişiriniz.Fırından alıp sıcak olarak servis yapınız.
NOT:Arasıra balıların üzerine kendi suyundan kaşık ile gezdiriniz.Balıkların üstünün kurumaması için.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger