Fırında Ispanaklı Tavuk Sarma

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :


Yarım kilo ıspanak

750 gran tavuk göğüs eti (dövülüp, inceltilmiş)

1 baş soğan

Kaşar peyniri rendesi

Sıvı yağ

tuz

Kürdan

Yağlı kağıt


Yapılışı :


Yarım kilo ıspanağı yıkayıp, ayıkladıktan sonra ateşte kaynatalım, pişmeye başlasın. Ispanakların piştiğinden emin olduktan sonra bir kenara süzülmeye bırakalım. Süzülen ıspanakları bıçak yarımıyla çok küçük doğrayalım.

Diğer taraftan ince ince doğradığımız soğanları yağda kavuralım ve içine ıspanakları koyalım, ateşte biraz çevirelim. Sonra ateşten alalım. Soğusun. Tuzunu atalım.


Daha sonra yıkadığımız inceltilmiş tavuk göğüslerininin içerisine bu ıspanaklı soğanlı harçtan kapatabileceğimiz, sarabileceğimiz miktarda koyalım. Rulo şeklinde döndüre döndüre saralım. tavuk gögüslerinin ortasına ve yanlarına kürdanla bağlayalım.


Sonra bir tepsiye koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine diğer ıspanaklı tavuk göğüslerinide koyalım. 200 derece fırına verelim. tavuk suyunu çekmeye başlarken üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım ve kızarmaya bırakalım.

Kaşar peyniriyle iyice kızaran ıspanaklı tavuk gögüslerini ister dalyan köfte gibi rulo şeklinde keserek isterseniz tabağınızda keserek servis yapıp, yiyebilirsiniz.

Tavuk ve tavuk ürünlerini farklı bir şekilde yapıp yiyebilceğiniz değişik bir yöntem.

Not : Yerken kürdanları çıkarmaya çok dikkat edin

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger