Fırında Makarna Tarifi

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

1 paket kalın çubuk makarna

Beşamel sosu için :

Bir miktar un

Yarım paket margarin

1 litre süt

Kaşar peyniri rendesi

Tuz, karabiber

Yapılışı :

Bir paket fırınlık kalın çubuk makarnayı kaynar suda haşlayın. Haşladıktan sonra süzün.

Diğer tarafran bir tencereye margarini koyup eritin, üzerine yağı geçmeyecek kadar un koyun çırpma teliye biraz kavurmaya başlayın. Kavrulduğundan emin olduğunuzda içine bir litre soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırın. Tuzunu ekleyin. Unun topaklanmasını önleyin. Koyulaşan beşamel sosun altını kapatın. Sonra eğer isterseniz içine bir tutam karabiber koyabilirsiniz.

Daha sonra haşlanan makarnaları cam tepsiye veya normal tepsiye yerleştirin. Ben makarnaya biraz beşamel sos döküp bir kaşıkla karıştıryor, beşamel sosun makarnanın içine geçmesini sağlıyorum . Çünkü böyle daha lezzetli olduğuna inanıyorum.

Sonra makarnaları düzgün yerleştirdikten sonra üzerine kalan beşamel sosun tamamını eşit bir şeklide döküyor, rendelenmiş kaşar peynirini serpitiriyorum. Sonra 200 derece fırına verin. Kaşar peynirlerinin üzeri kızarınca fırından alın. Orta sıcaklıkta dilimleyerek servis yapın.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger