Malzemeler :
1 kg patates
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane büyük domates
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Maydanoz
Tuz
Yapılışı :
İlk olarak 1 kg patatesleri haşlayalım ve haşlandıktan sonra kabuklarını soyalım. 1 parmak kalınlığında yuvarlak keserek fırın tepsisine dizelim.
İnce ince kıydığımız bir baş soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Uzerine rendelenmiş domatesi , 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği ve tuzu ilave ederek biraz pişirelim. Sonra yapmış olduğumuz bu domatesli, mercimekli sosu patates dilimlerinin üzerine yayarak dökelim.
İsteyen üzerine domates dilimleri ve maydanoz koyabilir. Bir su bardağına yakın sıcak suyu üzerlerine dökelim ve fırına verelim.
Yorum Gönder