Fıstıklı Muhallebi Tarifi

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

alzemeler2 Su bardağı süt
1.5 Su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı nişasta
1 Su bardağı pirinç unu
1.5 Su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
200 Gr ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı

Hazırlanışı

  • Antep fıstığını üzerini örtecek kadar suyla 5 dakika kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edin ve bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun.
  • Soyulmuş olan fıstıkları ezin.
  • Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve tuzu kaynatın.
  • Başka bir kapta ise pirinç ununu ve nişastayı biraz suda ezin.
  • Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak pişirin.
  • Tencereyi ateşten indirmeden 2 dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın.
  • Ateşten alıp kaselere doldurun.
  • Soğutup, servis yapın
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger