Malemeler:
- 2 su bardağı göce tarhanası
- 6 su bardağısoğuk su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1-2 diş sarımsak
- tuz, kırmızıbiber
Yapılışı:
- tarhanayı alıp biraz soğuk su ile yıkat.
- soğuk su koyup altını yakın su biraz ılıyınca kapatın.
- tarhana topakları biraz suda bekleyince yumuşuyor.onları elinizle iyice ezin.
- Sonra tencerenin altını açın karıştırarak pişirmeye başlayın.
- koyulaşmaya başlayınca biraz daha su ilave edip karıştırmayı bırakın.
- Tuzunu katın.
- kaynadıkca göceler yumuşuyor.
- Pişmesine yakın içine sarımsakları dövup ilave edin.
- Üzerine salçalı kırmızıbiberli yağ kavurup dökün.
Yorum Gönder