Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

8 adet güllaç yaprağı

1,5 kg. süt + 1 bardak süt

Yarım kg toz şeker

1 bardak çekilmiş ceviziçi, nar yoksa toz fıstık.

Güllaç Yapılışı :

Sütü şekerle beraber derin bir tencereye koyup kaynatalım. Ocaktan aldığımız sütü el yakmayacak ısıya kadar ılıtalım.

Güllaç yaprağının tekini tepsiye alıp bir kepçe ılık sütle ıslatalım. Tüm güllaç yaprakları bitene kadar bu işlemi tekrar edelim. Kalan sütü güllaçın üzerine dökelim. Buzdolabında soğuyana kadar en az 1-2 saat bekletelim.

Servis etmeden önce üzerini ceviz ve narla süsleyelim. Süslemeyi toz fıstık, çilek, vişne gibi farklı malzemeler kullanarak da deneyebilirsiniz.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger