GÜVEÇ’DE KURU FASULYE

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Guvkurufasulye_1

Malzemeler;

Yarım kilo kuru fasulye

250 gr kemikli et

1,5 yemek kaşığı salça

4-5 adet kuru biber

1 büyük baş soğan

1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber

2 litre sıcak su

4 kaşık sıyı yağ


Yapılışı;

1.
Kuru fasulyeyi sıcak suyuyla 4-5 saat ıslı bekletin.
2.
Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın. Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın.
3.
Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın.
4.
Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin.Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın. Ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kaynatın. Bu da yaklaşık 45dak. İle 1 saat arası değişebilir. Tabii ki bu arada sürekli suyunu kontrol edin. Çünkü suyun durumu fasulyenin cinsine göre değişir . Eğer azaldı ise fasulyelerin üzerine geçecek şekilde kaynar su ilave edin.
5.
Fasulyeleriniz yumuşadı ise; ayrı bir tavada soğanı yağda kavurun
6.
Salçasını soğana ilave edin.
7.
Kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin. 2-3 sefer karıştırın
8.
Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edin. 15 dk. daha kaynatın.

Sıcak olarak servis yapın....
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger