Hasanpaşa Köfte tarifi

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Hasanpaşa KöfteMalzemeler:

Köfte Malzemeleri :

  • 750 gr kıyma
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber

Püre Malzemeleri :

  • 5-6 patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Salçalı su

Salçalı Su :

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:
Pürenin Hazırlanması :

  • Püre için patatesleri soyup haşlayın. Püre makinesinden geçirin.
  • Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ekleyin. Yumurtayı ilave edip karıştırın.
  • Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu koyup püre yapın.

Köftenin Hazırlanması :

  • Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.
  • Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200 C fırında 15-20 dakika pişirin (çok pişirirseniz kuru olur).
  • Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin.
  • 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin.
  • Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger