Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Köfte malzemeleri:

  • 500 gr. kıyma
  • 1 baş kuru soğan rendelenmiş
  • 1 yumurta
  • 2-3 dilim bayat ekmek içi
  • Pulbiber, karabiber, tuz, kimyon
  • 1 tutam maydonoz

Tepsiye dökmek için:

2 su bardağı kadar salçalı su

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peyniri
Püre malzemeleri:

  • 4-5 patates
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz



Hasanpaşa Köftesi Yapılışı :

Haşlanmış patatesleri sıcakken püre haline gertirelim ve bir tencereye alalım. Daha sonra içine tereyağı koyalım yağ eridikten sonra sütü tuzu ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. 5 dakika kadar karıştırarak pişirelim.

Kaşar peyniri ve salçalı su hariç köfte malzemelerini yoğuralım. Daha sonra avucumuzun içinde ortası çukur küçük çanaklar yapalım. Isıya dayanıklı fırın kabına dizelim. hazırladığımız salçalı suyu bir miktar sıvı yağ gezdirip tepsiye dökelim. 200 dereceli fırında 20dk. kadar pişirelim.

Bu şekilde pişmiş olan köfteleri fırından alıp çukur kısımlarına patates püresi ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup tekrar fırınlayalım. Üzeri kızardığında köftelerimiz servise hazırdır

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger