HAŞHAŞLI CEVİZLi ÇÖREK

23 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Cumrtsak2_1
Buda bu haftanın ikinci tarifi:

Malzemeler:

  • 1 bardak süt,
  • 1 bardak yoğurt,
  • 1 bardak sıvı yağ,
  • 1 paket instant maya,
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı yağlı haşhaş
  • 1 su bardağı ceviz içi (rondodan gecirilmiş)
  • tuz,
  • aldığı kadar un.

Yapılışı:

  1. Sütü ılıktan biraz daha sıcak ısıtıp içinde mayayı ve şekeri karıştırıyoruz.
  2. Bir kabin içinde sütülü karışım dahil tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kulalk memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar un katıyoruz.
  3. Hamuru üzeri kapalı bir şekilde hamur iki katı olana kadar mayalandırıyoruz.
    Daha sonra hamuru 4 parcaya bölün. Parçalardan birini altına üstüne un serperek merdane ile mantı hamuru kalınlığıda açın, 3-4 kasik yağlı haşhaş sürün. Üzerine ceviz içi serpin.
  4. Hamuru kenarından başlamak üzere rulo şeklinde sarın. 3-4 parmak genişliğinde kesip tepsiye birer parmak aralıklarla dizin. Yarım saat kadar mayalandırın. uzerine sıvıyağ sürün. (isterseniz yağlı haşhaş da sürebilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger