HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKMA

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Dsc01507
Malzemeler:
  • 2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 5 adet ekmek hamuru

Yapılışı:

  1. Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
  2. Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın.
  3. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın.
  4. Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin.
  5. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  6. İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
  7. Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
  8. Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün. (Eğer kalmadıysa 1 çay bardağı kadar ilave haşhaşlı karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımdan koyulan miktar damak zevkine bağlı olduğu için az veya çok gelme ihtimali var).
  9. Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
  10. Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger