Malzemeler:
- 2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi
- 5 adet ekmek hamuru
Yapılışı:
- Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
- Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın.
- Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın.
- Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin.
- Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
- İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
- Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
- Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün. (Eğer kalmadıysa 1 çay bardağı kadar ilave haşhaşlı karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımdan koyulan miktar damak zevkine bağlı olduğu için az veya çok gelme ihtimali var).
- Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
- Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorum Gönder