Havuclu Kek Tarifi

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Havuclu Kek


Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardagi sivi yag
2.5 su bardagi seker
3 su bardagi un
2 su bardagi ince rendelenmis havuc
1 su bardagi dogranmis ceviz ici
Yarim limon kabugu rendesi
Yarim paket vanilya
1 tatli kasigi tarcin
2 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 cay kasigi tuz

Yapilisi
Siviyag, seker ve limon kabugu rendesi karistilir, yumurta sarilari eklenip iyice cirpilir. Yumurta aklari kati kar haline getirilip, karisima eklenir. Ustune ince rendelenmis havuclar ve parcalanmis cevizler eklenir, tahta kasikla karistirilir. Un, kabartma tozu, tuz vanilin, tarcin bir kapta birlestirilir ve yumurtali karisima elenerek eklenir. Yine tahta kasikla butun malzemeler karistirilir. Yaglanmis ve unlanmis kek kalibina dokulur (30 cm benimki). Onceden isitilmis firinda 160 derecede ilk yarim saat kapak acmadan pisirilir. Benim firinimda 45 dakika civarinda suruyor pismesi. Kurdan testi ile kontrol ederek firindan alinir. Soguyunca servis edilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger