HAVUÇLU VE CEVİZLİ KEK

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Havuclu_cevizlikek_1

Malzemeler:

  • 2 Su bardağı havuç rendesi
  • 1 Limon
  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı tozşeker
  • 2 Su bardağı un
  • 2 Kahve fincanı tereyağı
  • 100 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Paket vanilya

Süsleme İçin:

  • 3 Çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

  1. Havuçları temizleyip rendeleyin.
  2. Limonun kabuğunu rendeleyin.
  3. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın.
  4. Çukur bir kasede yumurta sarılarını şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  5. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, limon kabuğu rendesi, ceviz içi, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
  6. Ayrı bir kapta yumurta aklrını kar halinde çırpın.
  7. Hamura yavaş yavaş ilave ederek yedirin, yağlanmış kalıba boşaltın.
  8. 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. ( ben 45-50 dakika pişirdim.Siz bu arada bir kontrol edin). Fırını kapatarak 10-15 dakikada fırının içinde dinlendirin
  9. Soğuyunca üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger