Malzemeler :
5 – 6 Adet hazır yufka
4 Adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
maden suyu
tuz
1 paket kurdele, fiyonk makarna
Hazır Yufkalı Makarnalı Börek Yapılışı :
akşamdan kalma ya da yenmemiş makarnalarımız olursa makarnaları değerlendirmek için sizlere değişik ve pratik bir fikir; makarnalı börek.
Veya yeni makarna haşlayıp makarnalı börek yapmak istiyorsunuz. Şimdi yapımına geçelim. Hazır yufkalardan yapılan bir börektir.
5- 6 tane hazır yufkayı, yağlanmış tepsiye teker teker dizerek, aralarına yumurtalı, yağlı, tuz ve yoğurtlu karışımdan koyarak haşlanmış makarnaları yufkaların üzerine serpiştirerek bu işleme devam edelim. Yufkaların aralarına maden suyu koyabilirsiniz. Koymasanızda olur. Ama maden suyu böreğin yoğurtla birlikte kabarmasını sağlıyor. Sonra en üst yufkayı kapatalım ve üzerine yağlı yoğurtlu ve yumurtalı karışımı dökelim şöyle elimizle bir gezdirelim. en sonunda da bir şişe maden suyunu veya yarısını üzerine dökelim 200 derece fırında pişmeye verelim. Pişerken maden suyu ve yoğurttan dolayı kabaracaktır. Pişip pişmediğini anlamak için çok değil ama arada sırada böreğin altına bir bıçak yardımıyla bakarak kızarıp kızarmadığını anlayalım , kızardıysa çıkaralım. Fırındaki böreğin üzerinin kızarması çoğu zaman insanı yanıltabilir. Bu kadar. Sıcakken yense daha lezzetli olur. Bir nevi fırın makarna gibi oluyor. Afiyet Olsun.
Yorum Gönder