Hünkâr Beğendi Osmanlı`da saray mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Eti için dana eti de elbette kullanılabilir ancak makbul olanı kuzu etiyle yapılmasıdır.
MALZEMELER
Kebabı için:
- 500gr. kuzu eti
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- 2 kaşık tereyağ
- Yeteri kadar tuz, pul biber, karabiber, kekik
Patlıcan sosu için:
- 3 adet bostan patlıcan
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık un
- 2 kaşık tereyağ
- Bir tutam tuz
Beğendisi için:
Patlıcanları ocağın üzerinde yüksek ateşte közleyelim. (Benim közlemek için ayırdığım teflon bir tavam var.)
2 kaşık tereyağı eritip unu kavuralım. Sütü azar azar ilave edelim. Topak olmaması için hızlıca karıştıralım. Tuzunu ilave edelim. Patlıcanlarıda ekleyip ocağın altını kapalım.
Hünkar Beğendinin Yapılışı :
Eti bir tencereye alalım, suyunu çekene kadar pişirelim. Yağını ve ince kıyılmış soğanını ilave edip kavuralım. Salçayı ve sivri biberleri de ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kalan malzemeleri ve 1 bardak sıcak su ekleyip iyice pişirelim.
Yorum Gönder