Malzemeler:
2 adet topan patlıcan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
250 gr kuşbaşı dana eti
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz ve karabiber
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
Hazırlanışı:
* Zeytinyağı kızdırılır, dana eti suyu çekilene kadar kavrulur.
* Soğan ve biber doğranıp ilave edilir.
* Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ardından domates ilave edilir.
* Tuz ve karabiber ilave edilir.
* Közlenmiş patlıcan tavaya alınır, üzerine süt tereyağ un ve kaşar peyniri ilave edilir.
* Peynir eriyince servis tabağına alınır.
* Kavrulmuş olan et patlıcanın üzerine yayılır.
afiyet olsun efendim...............
Yorum Gönder