HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler:

2 adet topan patlıcan

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay bardağı süt

250 gr kuşbaşı dana eti

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz ve karabiber

1 kaşık tereyağı

1 kaşık un

Hazırlanışı:

* Zeytinyağı kızdırılır, dana eti suyu çekilene kadar kavrulur.

* Soğan ve biber doğranıp ilave edilir.

* Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ardından domates ilave edilir.

* Tuz ve karabiber ilave edilir.

* Közlenmiş patlıcan tavaya alınır, üzerine süt tereyağ un ve kaşar peyniri ilave edilir.

* Peynir eriyince servis tabağına alınır.

* Kavrulmuş olan et patlıcanın üzerine yayılır.

afiyet olsun efendim...............

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger