Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
- 1 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
İçine:
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
- 10-12 hurma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Yapılışı:
- Hamur yoğuracağınız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
- Hamuru, üzerine nemli bez örtüp 15dak. dinlendirelim.
- Bu arada kurabiye için hazırlayalım. Bir kapta iri dövülmüş fındığı, tarçını, şekeri, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları karıştıralım.
- Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra 3 - 4 mm. kalınlığında açalım. Hamurların yarısın
- Hamurun kenarlarını çatal ucuyla bastırarak yapıştıralım ve margarinle yağlanmış tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
- Kurabiyeleri fırında
Afiyet olsun.
Yorum Gönder