HURMALI VE FINDIKLI KURABİYE

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Hurmalikurabiye3

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu

İçine:

  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 10-12 hurma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı:
  1. Hamur yoğuracağınız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru, üzerine nemli bez örtüp 15dak. dinlendirelim.
  3. Bu arada kurabiye için hazırlayalım. Bir kapta iri dövülmüş fındığı, tarçını, şekeri, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları karıştıralım.
  4. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra 3 - 4 mm. kalınlığında açalım. Hamurların yarısın

    a hazırladığımız içten koyup diğer yarısını üzeirne kapatalım.
  5. Hamurun kenarlarını çatal ucuyla bastırarak yapıştıralım ve margarinle yağlanmış tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  6. Kurabiyeleri fırında

    n alıp üzerlerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger