Irmik Helvasi Tarifi irmik helvası nasıl yapılır

5 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Irmik Helvasi

Malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı

500 gr irmik

50 gr dövülmüs badem, Hindistn cevizi, çam fıstığı

1 litre kaynar su

800 gr toz şeker

1 paket vanilya sekeri

hindistan cevizi ve çam fıstığı üstüne süslemek icin

Yapilisi:

Geniş ve derin bir Tencerede 250 gr Yağı eritin. Badem hindistan cevizi ve çam fıstığı tencereye alın.

orta ateşte fıstıklar pembeleşinceye kadar kavururn. irmigide ekleyin irmik kokusunu disa vermeye baslayincaya kadar kavurun.

ocagin altini kisin ve 1 litre kaynar suyu azar azar ve dikkatlice tencereye ekleyin.

biranda dökerseniz heryere sıçramaya başlar.

1-2 dakika karıştırın helvamiz hafif katilasmaya baslayincaya kadar.

ve en son 800gr toz şekeri ve Vanilyayi ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra ve Helvamiz soguduktan sonra arzuya göre ya elinizle Köfte Formunda yapabilirsiniz yada kücük tabaklara alip üzerlerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger