İRMİK HELVASI

6 Eylül 2009 Pazar0 yorum

En sevdiğim tatlılardan biridir irmik helvası ama kıvamını hiç tutturamazdım taki Lezzet dergisinin Ocak sayısındaki irmik helvası tarifini deneyene kadar sonunda tuttu ve istediğim gibi tane tane olup çatalda dağıldı.

GEREKLİ MALZEMELER:

200 gr tereyağı

9 kahve fincanı irmik

2 su bardağı toz şeker

4 su bardağı süt

Şeker ve sütü tencereye alıp karıştırın kısık ataşte ısıtın.Tereyağını başka bir tencerede eritin irmiği ekleyip 25 dakika kavurun bu esnada istenirse çam fıstığıda eklenebilir ben ekledim.

Ilık şekerli sütü irmiğe azar azar ekleyip pişirmeye devam edin tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte sütü tamamen çekinceye kadar pişirin.

istediğiniz gibi şelik vererek yada süsleyerk servis yapın afiyet olsun..

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger