Malzemeler: 12 kişilik
- 3 yumurta
- 3 çay bardağı un
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- 1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
- 4,5 Su bardağı su
- 4,5 Su bardağı şeker
- 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
- Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
- Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
- 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
- Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
- Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın.
- Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
- Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Yorum Gönder