Islak Kek Nasıl Yapılır

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Islak KekNasıl Yapılır

Malzemeler
4 yumurta
1.5 su bardagi seker
2 yemek kasigi kakao
1 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
250 ml'lik bir bardakla un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yarim bardak ceviz ici
100 gr bitter cikolata

Yapilisi
Yumurtalar sekerle iyice cirpilir. Kakao, sut ve siviyag eklenir. Homojen bir karisim elde edilir. Bu karisimdan 1 su bardagi ayirin. Sonra unu, kabartma tozunu ve vanilin baska bir kapta eleyin ve yumurtali karisimla mikserin dusuk ayarinda cirparak birlestirin. En son ceviz ici ve cikolata parcaciklarini ekleyin. Yuvarlak bir kalibi yaglayin (30 cm benimki), 180 dereceye isitilmis firinda 50 dakika pisirin. Sonra firindan cikarir cikarmaz baklava dilimi seklinde kesin ve ustune ayirdigimiz siviyi kasik kasik yedirin. Isterseniz dolapta sogutup, isterseniz disarida oda sicakliginda tuketebilirsiniz. Hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz. Ya da dondurma veya krem santi esliginde sunabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger