ISLAK KEK

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Islak_kek
Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 3 su bardak süt
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartmatozu, vanilya
  • 2 paket kakao

Yapılışı:

  1. Yumurtaları şekerle çırpın. Süt, kakao ve eritilmiş margarinide ilave ederek çırpın ve bu karışımdan 1.5 su bardağı kadarını ayırın.
  2. Daha sonra kalan karışıma un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edin.Yağlanmış unlanmış yaklaşık 28 çaplarında bir tepsiye dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  4. Fırından çıkar çıkmaz ayırdığınız karışımı üzerine eşit olarak gezdirin.
  5. Sosunu çektilten sonra üzrine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger