Ispanaklı Krep Bohçaları

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Ispanaklı Krep BohçalarıMalzemeler:

Krep Malzemeleri :

  • 2 bardak un
  • 2 bardak süt
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Tava için sıvıyağ

İç Malzeme :

  • 1 adet iri kuru soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gr ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel Sos :

  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin :

  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • Kaşar peyniri

Yapılışı:

  • Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.
  • Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
  • İç malzemeyi hazırlamaya geçin. Soğanı zeytinyağında öldürün. Ispanağı ekleyip arada karıştırarak pişirin. Tuzunu, karabiber ve pul biberini ilave edip karıştırın.
  • Harç ılınırken sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuzunu ekleyin.
  • Kreplerin ortasına bir miktar harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin.
  • Üzerlerine sostan döküp kürdanla bir dilim kaşar peyniri (peynirin çok fazla erimesinden hoşlanmıyorsanız kızartmalık peynir kullanabilirsiniz), bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin.
  • Hepsini fırın kabına alıp 200 C fırında kaşar eriyene kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger