Ispanakli Kis

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Ispanakli Kis

Malzemeler
70 gr tereyagi
3 yemek kasigi buz gibi soguk su
250 ml un
Yarim cay kasigindan daha az tuz

1.5 su bardagi haslanmis ispanak
1 adet sogan
Yarim cay kasigi muskat
Yarim cay kasigi tuz
Yarim cay kasigi karabiber
150 gr rendelenmis kasar
1 adet yumurta
150 ml krema

Yapilisi
Yumusak tereyagi kup kup kesilir, tuz, un ve su eklenir, hamur elde edilir. Strece sarilip buzdolabinda yarim saat bekletilir.

20-22 cm'lik kis kalibi yaglanir. Hamur kaliptan buyuk olacak sekilde acilir, kaliba yerlestirilir. Catalla birkac yerinden kabarmamasi icin delinir. Gene kabarmamasi icin ustune aluminyum folyo, onun ustune de birkac tane fasulye koyulur. 180 derecede 15 dakika pisirilir. Hamur pisince, ıispanaklarin sogumasi icin beklenir biraz.

Sogan az yagda kavrulur, ıspanaklar eklenir. Suyunu cekene kadar pisirilir. tuz eklenir. Hamurun ustune duzgunce yerlestilir, ustune kasar rendesi serpilir. En uste de yumurta ile cirpilmis, muskat ve karabiber eklenmis krema kasikla dokulur. İstenilirs biraz da kasar rendesi en uste serpilir, renginin guzel olmasi icin. Gene 180 derecede ustu iyice kizarana kadar pisilirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger